Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Beviljade anslag

Näckrosor

Positiv kraft i Eskilstuna och Strängnäs kommuner

Sedan bildandet 1996 har vi i delat ut ca 185 miljoner kronor.

Näckrosor

Vi vill vara en positiv kraft i samhället och vårt verksamhetsområde är Eskilstuna och Strängnäs kommuner.

Här kan du läsa om några goda exempel på projekt vi stödjer inom näringsliv, forskning, utbildning, idrott och kultur.

Goda exempel

 • Procent

  Forskning - Mälardalens Högskola

  Mälardalens högskola och professor Andreas Ryve driver projektet Framtidens läromedel för att utveckla ett nytt svenskt forskningsbaserat läromedel i matematik. Läromedlet ska ge lärare bättre resurser för matematikundervisning och på så sätt ge elever större möjligheter att nå kunskapsmålen. Projektet finansieras av Sparbanksstiftelsen Rekarne tillsammans med Sparbanken Rekarne och Eskilstuna kommun.

 • Morotssoppa

  Näringsliv

  Mat har en stor betydelse som näringsgren och skapar arbetstillfällen och tillväxt i hela livsmedelskedjan, från jord till bord. I länet och våra kommuner, Eskilstuna och Strängnäs, har vi en produktion av högvärdiga råvaror, förädling, restauranger och butiker som bär ett gemensamt budskap om den stolta maten i Sörmland. Att då vara med i samarbetet kring Stolt Mat i Sörmland, tillsammans med bl a Länsstyrelsen och Regionförbundet, känns givetvis viktigt och inspirerande för Sparbanksstiftelsen Rekarne.

 • Löparbanor

  Idrott

  Varje sommar arrangerar Eskilstuna Friidrott ”sommarkul” för barn och ungdom i ett tiotal bostadsområden i Eskilstuna. Här kan barn och ungdomar träffas, umgås, spela, leka och träna med duktiga ledare från föreningen. Varje år slås nya rekord i antalet besökande. Det är inte ovanligt med över 2000 barn och ungdomar under en vecka. Här är Sparbanksstiftelsen Rekarne med och stöttar.

 • Stanislaw Lux 152x79

  Kultur

  Årbyföreningen vill bromsa den negativa utvecklingen i Årby. Genom ett samarbete med konstnären och skulptören Stanislaw Lux har Årbyföreningen skapat en workshop. Deltagarna var 12-16 år samt ung vuxna som upplever exkludering och som känner sig utanför.
  Man har jobbat med identitet och porträtt, hur unga människor ser på sina situationer idag. Arbetet har resultat i ett antal kompositioner i mindre format (avgjutningar i armerad betong). Resultatet har visats på flera utställningar, bl a på biblioteket i Årby samt i stadshusets foajé.

 • Nya sedlar och mynt

  Utbildning 

  Sparbanksstiftelsen Rekarne har anslagit medel för att kunna driva projektet Ung Ekonomi tillsammans med Sparbanken Rekarne. Ung Ekonomi vänder sig till högstadie- och gymnasieelever för att inspirera unga att se på sin ekonomi på ett sätt där de själva kan göra skillnad. Föreläsningar erbjuds kostnadsfritt samtliga skolor i våra kommuner.

Stäng Skriv ut